Harta site-ului
Ajutor
Comunicarea un instrument important în crearea și stabilirea partenereatelor cu asociații din afara țării
Comunicarea un instrument important în crearea și stabilirea partenereatelor cu asociații din afara țării

Astăzi, 24 iunie, Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV, a primit în vizită pe dna Martine ZEJGMAN, AGIRabcd Delegația Internațională Cooperare Descentralizată Country Manager Moldova și dl Ion ȘTEFĂNIȚĂ, expert în managementul patrimoniului cultural, inițiatorul proiectului Muzeul Țăranului din Molovata Nouă, proiect care se bucură de o popularitate enormă în rândul cetățenilor atât din republică cât și de peste hotarele țării.
Dl președinte a salutat prezența oaspeților specificând că „sunt extrem de bucuros să vă salut în raionul Dubăsari și să vă mulțumesc pentru interesul manifestat pentru acest raion specific cu un potențial de dezvoltare enorm”.
Întruniți într-o ședință alături de vicepreședinții raionului și șefi de secții, direcții, servicii din cadrul Consiliului raional Dubăsari, dna Zejgman a vorbit despre asociația AGIRabcd, care se bucură de susținerea diferitor ministere franceze. Asociația AGIRabcd dispune de experți voluntari și este recunoscută ca fiind de utilitate publică. Cu peste 3000 de voluntari, de vârstă pensionară, dornici de a contribui și a aduce schimbare în comunitățile care sunt deschise spre colaborare, dispuși să intervină în diverse domenii, de la cultură, turism și până la infrastructură, transport, mediu, prin oferirea de consultanță și inițiere în scrierea și elaborarea proiectelor datorită experților din asociație. De asemenea, asociația este parte în cadrul Francofoniei prin prezidarea Conferinței COING (societate civilă și OING/ONG) a Organizației Internaționale a Francofoniei.  
Dl Ștefăneț la rândul său a menționat despre potențialul turistic al raionului Dubăsari, care este unul extrem de valoros. ,,Prin implicare, conlucrare și comunicare putem valorifica potențialul raionului Dubăsari, raion cu o multitudine de locuri pitorești, baze, care ar contribui semnificativ atât la creșterea economică cât și la dezvoltarea locurilor de muncă, de atragere a investitorilor în teritoriu”, a conchis expertul în managementul patrimoniului cultural.
La finalul întrunirii, dl președinte a subliniat că rolul asociației este unul motivațional și indispensabil în dezvoltarea și promovarea raionului Dubăsari.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
VhEINvAuHyCDf
2024-07-14 20:50:19
DVNYSCkIevqJR
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comunicarea un instrument important în crearea și stabilirea partenereatelor cu asociații din afara țării - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta